FAQ

WAAROM ZOU JE EEN DAGVOORZITTER INHUREN

Een dagvoorzitter draagt er aan bij dat je evenement een succes wordt door de dag zelf in goede banen te leiden. Hij zet de sfeer, opent de dag, zorgt voor de introducties, begeleid de interactie momenten, let op de tijd en grijpt in wanneer dat nodig is.

 

WAT IS EEN GOEDE DAGVOORZITTER

Van een goede dagvoorzitter mag je meer verwachten dan alleen het aan- en afkondigen van sprekers. Een goede dagvoorzitter is;
iemand die mee denkt met het programma en de opzet van het evenement
Iemand die zorgt voor interactie in de zaal door de juiste toon en werkvormen te gebruiken
Iemand die zorgt dat het evenement goed verloopt en het proces bewaakt
Iemand die begrijpt dat niet hij of de sprekers, maar de zaal het belangrijkste is bij een evenement

 

WAT KUN JE EEN DAGVOORZITTER LATEN DOEN?

Van een dagvoorzitter mag je veel verschillende dingen verwachten maar in ieder geval:

  • Openen
  • Aankondigen
  • Modereren
  • Interviewen
  • Presenteren
  • Proces bewaken

 

WAT KOST DEZE DAGVOORZITTER?

Houd rekening met een prijs tussen de 1500,- en 2500,- afhankelijk van de duur van de dag en de verwachte voorbereidingswerkzaamheden.

 

WANNEER SCHAKEL JE EEN DAGVOORZITTER IN?

Net als alle andere diensten die je misschien gebruikt: zo snel mogelijk natuurlijk. Als je een dagvoorzitter inschakelt als je het evenement nog aan het opzetten bent kan hij meedenken over het programma, de sprekers en de verschillende werkvormen voor je evenement.

 

WAT IS BETER:
EEN PROCESBEGELEIDER OF EEN INHOUDELIJK SPECIALIST?

Wanneer je een procesbegeleider of een inhoudelijk specialist inschakelt hangt uiteraard af van je programma en het doel van je evenement. Als de inhoud heel specifiek is dan kan een inhoudelijk specialist een betere keuze zijn. Als op een een cardiologen congres wordt gesproken over een microscopisch klein gedeelte van het hart wil je iemand hebben die begrijpt waar het over gaat. Voor de meeste andere congressen kan een dagvoorzitter zich goed inlezen en juist de sprekers aan het woord laten, de sprekers zijn immers de inhoudelijk specialisten waar de deelnemers voor gekomen zijn.