Projecten

Landelijke VGWM dag


Haal meer energie uit je VGWM commissie was het thema van de 15e editie. Dus met veel energie mocht ik de opening doen voor de sprekers Henk-Jan Messchendorp, Erwin van Zandvoort en Hans van der Loo. Na het plenaire gedeelte konden de deelnemers hun energie weer opladen met een gezonde lunch, massagestoelen, echte leeftijdstest, deskbikes, informatiestands, zitballen, stress tests en meer. De dag ging daarna verder met ruim 25 workshops verdeeld over drie rondes.

Zorgonderwijsvernieuwers Breinbrekers in zorgonderwijs


“De allereerste editie van een congres is altijd spannend, maar we hadden een ontzettend goed begin met de Zorgonderwijsvernieuwers. Naast goede sprekers en sterke workshops hebben we een trendboom ingezet. Deelnemers konden gedurende de dag hun ideeën over de trends in het zorgonderwijs ophangen in deze boom. Deze input werd door de laatste sprekers gebruikt tijdens hun verhaal over Future Health Design. En zo konden we de input van de deelnemers gebruiken voor een mooi slot van de dag.”

The JOS eXperience


Secretaressedag is natuurlijk het moment om Juridisch Ondersteuners en Secretaresses goed in het zonnetje te zetten en dat is gebeurd tijdens The JOS eXperience. Mooie workshops, goede muziek en lekker eten. Geen standaard congres maar echt een beleving. Hier het videoverslag

Kuijpers

Kick-off van de Kuijpers medezeggenschapsraad

“Hoe krijg je mensen actief en enthousiast voor de nieuwe medezeggenschapsraad in één ochtend. In ieder geval niet met een hele serie sprekers of paneldebatten. Dus samen met Kuijpers heb ik het programma helemaal omgegooid. Met crowdscourcing, piramide discussies, een post-it sessie en tafelgesprekken is dit een volledig interactieve dag geworden met een goede start van de nieuwe medezeggenschapsraad.”

Dag van de zorginkoop


“Op één congres zorgverkopers en zorginkopers, patiëntverenigingen en verzekeraars, ziekenhuizen en beleidsmakers. Erg mooi om mensen met een zeer tegengestelde mening in één zaal te modereren. Na een heel aantal interessante sprekers en workshops hebben we de dag afgesloten met een blik naar de toekomst. Ik mocht een erg mooi gesprek leiden tussen André Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland, Dianda Veldman van de Patiëntenfederatie Nederland en Hoogleraar Erik van Raaij.”

 

dag van de zorginkoop

De nieuwe privacy wetgeving

“Iedereen moet klaar zijn voor de nieuwe AVG, maar de meeste bedrijven waren dit nog niet. Vandaar dit congres waar HR-managers alles leerden over wat voor hun belangrijk is bij de AVG. De dag begon met de diepgang van de wet, maar werd steeds praktischer en eindigde met masterclasses vol handige tips.
Als dagvoorzitter was voor mij dit keer de uitdaging dat de eerste spreker een half uur eerder klaar was dan gepland, normaal is het juist de uitdaging sprekers op tijd te laten stoppen. Dit gaf gelukkig de mogelijkheid om praktijkvoorbeelden uit de zaal op te lossen aan de hand van de net behandelde theorie. Waardoor de toch wat saaie wet meteen een stuk praktischer werd benaderd.”